Ukrainian, Ukraine Русский +3 804 4490 5414
Приєднуйтесь до нас у:

Фізіотерапевтичне лікування пацієнтів, які перенесли covid-19

15 грудня 2020 р

BTL_Blog_Article-1-banner_EN100_small5

 

Пацієнти, які перенесли COVID-19 та пройшли клінічне лікування, може бути рекомендовано пройти респіраторну фізіотерапію. Чому? Багато людей перенесли COVID-19 і пройшли клінічне лікування, проте відновили здоров'я не всі. У деяких пацієнтів хвороба, незважаючи на лікування, може впливати на роботу окремих систем організму, зокрема дихальної. Приблизно у 10-15% випадках хвороба протікає у важкій формі, а у близько 5% - у критично-важкій.

Фізіотерапія може позитивно вплинути на результати респіраторного лікування та фізичної реабілітації пацієнтів, які ще не повністю одужали від COVID-19. Легенева реабілітація зосереджується на лікуванні гострих та хронічних респіраторних захворювань і спрямована на поліпшення фізичного відновлення після гострої хвороби.

Суперіндуктивна система, передова технологія, що використовує електромагнітне поле високої інтенсивності, індукує інтенсивне, але м’яке скорочення дихальних м’язів. Метою легеневої реабілітації за допомогою Суперіндуктивної системи є зміцнення діафрагми, міжреберних м’язів та посилення кровообігу в грудній області.

Для оцінки ефективності rPIS була проведена низка предметних досліджень, у яких брали участь пацієнти, які перенесли COVID-19: 4-тижневий протокол комплексної реабілітації був направлений на зміцнення дихальних м’язів та лікування м'язово-скелетних порушень при центральній руховій недостатності. Після закінчення 4-тижневого протоколу інтенсивної реабілітації спостерігалось значне поліпшення спірометричних показників, а також покращення стану опорно-рухового апарату пацієнта. Висновок полягає в тому, що rPIS може бути ефективно інтегрований у комплексне фізіотерапевтичне лікування та застосовуватись для досягнення різних терапевтичних ефектів.